sâmbătă, 9 iulie 2011

Tort cu iaurt si cirese

Ingrediente:
Blat:
5 albusuri
200g zahar fin
1 strop suc de lamaie
100g nuca de cocos
4 Lg faina


Jeleu de cirese:
200g cirese
zahar optional
1/2 plic gelatina


Crema de iaurt:
200g frisca lichida
400g iaurt de visine
150g zahar fin
coaja rasade portocale Finnese
1 plic gelatina
  • pt blat: se bat bine albusurile spuma cu zahar (putin cate putin) si un strop de suc de lamaie, pana se tine tine pe paletele mixerului.Se adauga nuca de cocos si faina, lingura cu lingura, amestecand de jos in sus, usor pentru a nu se lasa.Se tapeteaza o tava cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt si se pune aluatul cu lingura, se niveleaza si se pune in cuptorul preincalzit.Se coace cam 25-30 minute la foc mediu.
  • pt jeleu de cirese: se pun ciresele fara samburi si cu sucul pe care-l lasa (cam 100-150g) pe foc pana ce incepe sa dea in clocot; intre timp gelatina se dizolva in putina apa; se iau ciresele de pe foc , iar in sucul fierbinte se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.Dupa ce se raceste se pune in frigider, amestecand din 5 in 5 min, iar cand a inceput sa se gelifieze se pune pe blatul racit in tava cu atasul prins
  • pt crema de iaurt: se bate bine frisca/smantana pt frisca, se adauga iaurtul si zaharul, coaja de portocala si gelatina dizolvata si apoi lichefiata (dupa ce se dizolva putin in apa se pune in bain-marie si se amesteca pana se lichefiaza.). Se pune compozitia pe jeleu , se niveleaza si se da la rece, eventual pana a doua zi, pana ce se intareste si apoi se decoreaza dupa gust!
Mai jos niste poze cu trei decoruri diferite:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...