Ingrediente:
50g nuca de cocos
50g ciocolata alba topita
sau o cantitate apreciabila care atunci cand sunt amestecate sa fie cat mai solida mixtura (eu am masurat "din ochi" toate cantitatile)
2 batoane a cate 150g martipan gata cumparat (sau se poate folosi si din acela facut acasa si adaugat colorant alimentar)
200g ciocolata neagra 50% cacao topita (pe care eu am amestecat-o cu 1/2 lg ghimbir praf)
- din ciocolata alba topita si nuca de cocos de face o pasta din care se modeleaza bilute; acestea se acopera cu martipan si fiecare bomboana cu ciocolata neagra topita
- se lasa pe grilaj sa se intareasca ciocolata - eu le-am lasat intr-o camera mai racoroasa acoperite cu hartie de copt, cred ca la frigider isi pierde luciul ciocolata
- de as fi avut cardamom sincer as fi incercat si cu mirodenia asta, care e foarte de exotica si te duce cu gandul departe...
Arata foarte bine bomboanele de ciocolata cu martipan ! Parca sunt cumparate ! ;)
RăspundețiȘtergeremultumesc mult pt vizita si pt comment! te mai astept
Ștergere