Pofta buna!!
Ingrediente:
un pachet de foi din comert
sau
reteta mamei pt foi:
80g untura
100 ml lapte
1 ou
1 Lg otet
250g faina
sare
si inca: 5 Lg faina
5 Lg ulei
Crema: 1L lapte
4 oua mai mari sau 5 mai mici
1 plic zahar vanilat (incearca cel bourbon- f bun!!)
250g zahar
7 Lg amidon
coaja de lamaie/portocale (optional)
- pt foi: se framanta un aluat din toate ingredientele, se intinde o foaie si se unge in strat subtire cu amestecul de faina si ulei (5 Lg fiecare); apoi se impatura , se intinde iar si se taie in 2 foi ce se coc pe dosul tavii; la coacere se desfac ca si foietajul.
- pt crema: se fierb 700 ml de lapte cu zaharul si zaharul vanilat, iar restul de lapte se amesteca cu amidonul bine sa nu ramana cocoloase; ouale se despart: galbenusurile se freaca bine cu 1Lg zahar si se adauga la laptele fierbinte, se amesteca , apoi se adauga amestecul de amidon si se amesteca continuu pana se ingroase compozitia; mai poti adauga coaja de portocale sau lamaie, ceea ce ii da un gust cu totul delicios, o face mult mai aromata! Albusurile se bat spuma si se adauga la crema fierbinte
- se aseaza foile intr-o tava tapetata cu folie alimentara, lasand marginile afara: se pune o foaie, se pune crema fierbinte, se acopera cu a doua foaie si apoi cu folie alimentara
- se pune la frigider dupa ce s-a mai racit crema si se lasa de noapte pana dimineata, de preferat
- se presara cu zahar pudra pe deasupra si se taie in patrate mari
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu