duminică, 3 iulie 2011

Cremes

Mi-era atat de dor de un cremes ca nu mai tin minte de cand nu am mai gustat prajitura asta... am apelat la caietul mamei si cu asta mama a facut si ea o portie pt cei de acasa:))
 Pofta buna!!

Ingrediente:
un pachet de foi din comert 
sau 
reteta mamei pt foi: 
80g untura                   
100 ml lapte
1 ou
1 Lg otet
250g faina                                               
sare                                
  si inca: 5 Lg faina
              5 Lg ulei   
Crema: 1L lapte           
            4 oua mai mari sau 5 mai mici
            1 plic zahar vanilat (incearca cel bourbon- f bun!!)
            250g zahar
            7 Lg amidon
            coaja de lamaie/portocale (optional)






  • pt foi: se framanta un aluat din toate ingredientele, se intinde o foaie si se unge in strat subtire cu amestecul de faina si ulei (5 Lg fiecare); apoi se impatura , se intinde iar si se taie in 2 foi ce se coc pe dosul tavii; la coacere se desfac ca si foietajul.
  • pt crema: se fierb 700 ml de lapte cu zaharul si zaharul vanilat, iar restul de lapte se amesteca cu amidonul bine sa nu ramana cocoloase; ouale se despart: galbenusurile se freaca bine cu 1Lg zahar si se adauga la laptele fierbinte, se amesteca , apoi se adauga amestecul de amidon si se amesteca continuu pana se ingroase compozitia; mai poti adauga coaja de portocale sau lamaie, ceea ce ii da un gust cu totul delicios, o face mult mai aromata! Albusurile se bat spuma si se adauga la crema fierbinte
  • se aseaza foile intr-o tava tapetata cu folie alimentara, lasand marginile afara: se pune o foaie, se pune crema fierbinte, se acopera cu a doua foaie si apoi cu folie alimentara
  • se pune la frigider dupa ce s-a mai racit crema si se lasa de noapte pana dimineata, de preferat
  • se presara cu zahar pudra pe deasupra si se taie in patrate mari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...