sâmbătă, 9 iulie 2011

Gogosi colombine

Am gasit aceasta reteta pe site-ul Laurei A si m-a atras foarte tare glazura de zahar crocanta ce rezulta in urma coacerii gogosilor...foarte interesant!


Ingrediente:
500g faina
300g lapte caldut
9 g drojdie uscata
90g unt moale taiat cubulete
5g sare
75g zahar
coaja de portocala
vanilie

glazura:
80g faina
80g zahar pudra vanilat
125g apa calduta

  • se face aluatul: faina si drojdia se amesteca, se face o gropita, in care se pun bucatelele de unt, zaharul si laptele si se framanta pana ce rezulta un aluat elastic
  • se lasa 2 ore pana isi dubleaza volumul
  • se fac gogosele sau porumbei ( de unde deriva numele), se pun tava acoperita cu hartie de copt si se mai lasa 45 de minute
  • se ung cu glazura; se pudreaza abundent cu zaharul pudra
  • se coc la cuptorul preincalzit cam 15-20 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...