Blat:
150g unt la temperatura camerei
3 oua
170g zahar
160g faina
1 praf de copt
Umplutura:
4 portocale
100g zahar
3 albusuri batute spuma cu 100g zahar
scortisoara
- se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga uoale, faina cernuta si praful de copt; se pune aluatul in tava cu hartie de copt si se coace cam 10-15 minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu
- intre timp se face umplutura: se curata portocalele de coaja, se taie cubulete si se fierb in sucul propriu cu zaharul cam 15 minute(se mai lasa daca e nevoie, trebuie sa se lege putin, cam ca la dulceata)
- se scoate blatul din cuptor, se pune umplutura, putin racita, iar deasupra albusurile spuma si se mai da la cuptor inca 15 minute
- se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se presara scortisoara(eu in pozele de fata nu am pus)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu