sâmbătă, 9 iulie 2011

Dulceata de rubarbura

Ingrediente:
1 kg rubarbura curatata si taiata cubulete
600g zahar
1-2 plic zahar vanilat bourbon - optional
  • se pune rubarbura cu 1/2 ceasca apa la fiert intr-o cratita cu zaharul; din momentul in care incepe sa fiarba bine sa ramai langa cratita, ca sa nu se prinda de fundul vasului, deci se amesteca cat mai des
  • daca se aduna spuma, se va lua cu spumiera; dupa vreo jumatate de ora incep sa se vada rezultatele: incepe sa se lege, se adauga zaharul vanilat daca se vrea, se mai amesteca inca vreo 5 minute si se face testul : daca se pune o lg de dulceata pe o farfurioara si a facut pojghita imediat e gata, daca e inca lichida se mai fierbe...
  • dulceata fierbinte se pune in borcanele curate, sterilizate si tot tacamul, se inchid si se intorc cu capacul in jos si se lasa asa pana a doua zi, cand se aseaza frumos in camara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...