Ingrediente:
1 kg rubarbura curatata si taiata cubulete
600g zahar
1-2 plic zahar vanilat bourbon - optional
- se pune rubarbura cu 1/2 ceasca apa la fiert intr-o cratita cu zaharul; din momentul in care incepe sa fiarba bine sa ramai langa cratita, ca sa nu se prinda de fundul vasului, deci se amesteca cat mai des
- daca se aduna spuma, se va lua cu spumiera; dupa vreo jumatate de ora incep sa se vada rezultatele: incepe sa se lege, se adauga zaharul vanilat daca se vrea, se mai amesteca inca vreo 5 minute si se face testul : daca se pune o lg de dulceata pe o farfurioara si a facut pojghita imediat e gata, daca e inca lichida se mai fierbe...
- dulceata fierbinte se pune in borcanele curate, sterilizate si tot tacamul, se inchid si se intorc cu capacul in jos si se lasa asa pana a doua zi, cand se aseaza frumos in camara!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu