duminică, 22 mai 2011

Chec "a la bunica"

Numit asa dupa meritele bunicii, care ma astepta bucuroasa cu bucate pe masa de fiecare data cand mergeam in vizita.De fiecare data ma intreba "Cu ce sa te astepte buni?" si desi raspunsul meu era aproape intotdeauna - branzoici - ma bucuram la fel de mult si de acest chec pufos si aromat...frumoase amintiri!


Ingrediente:
8 oua
15 Lg zahar
8 Lg apa
10 Lg ulei
20 Lg faina
2 plicuri zahar vanilat bourbon
1 lg coaja de portocala finesse(binenteles ca in reteta bunicii nu apare pliculetul finesse, dar cum nu am mai avut la indemana coaja de lamaie rasa...)
3 Lg cacao
100 g nuci/migdale/alune putin prajite

  • se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat, iar galbenusurile se amesteca putin pt a se omogeniza
  • se face un sirop din zahar si apa, care se lasa putin la racit
  • la albusurile batute se adauga treptat, in 3 randuri, amestecand usor cu lingura de lemn de jos in sus: uleiul, galbenusurile si siropul
  • ultima data se incorporeaza faina cernuta (daca vrei sa creasca mai mult poti sa adaugi bicarbonat stins cu putin suc de lamaie)
  • se toarna jumatate din compozitie in tava captusita cu hartie de copt, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa cernuta si se marmoreaza pe suprafata jumatatii albe
  • se maruntesc nucile, se presara pe suprafata prajiturii si se introduce tava in cuptorul preincalzit; se lasa cam 25 minute, si daca trece de testul scobitorii e gata!

4 comentarii:

  1. Buna ziua!Doresc sa fac acest chec astazi kiar dar banuiesc ca dumneavoastra ati folosit o tava intinsa nu una de chec nu?eu l-as face in tava de chec sa fie urias si pufos:P

    RăspundețiȘtergere
  2. da intr-adevar am folosit tava intinsa, pt ca iese foarte pufos, cu siguranta iese foarte bine si in doua tavi de chec...scuze de raspunsul intarziat, dar se vede ca nu prea am mai dat pe "acasa"!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pufos pufos ! Imi place ! Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...