duminică, 22 mai 2011

Chec cu anason

Ingrediente:

2 cani faina
1 cana zahar
1 lg bicarbonat
1/8 lg anason macinat
1 cana unt
4 Lg cacao
1/2 cana lapte batut
2 oua
1 lg vanilie
1 cana apa

glazura:
1 ceasca zahar pudra cernut
1/2 ceasca lichior Amaretto
nuca de cocos

  • se preincalzeste cuptorul
  • se amesteca faina, bicarbonat stins cu suc de lamaie / otet, anason si zahar
  • se fierbe apa cu cacao si unt pana se topeste untul, se raceste putin si se adauga la ingredientele uscate
  • se adauga laptele batut, ouale si vanilia; se amesteca cu o lingura, nu se bate cu mixerul
  • se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 20 minute.
  • dupa ce s-a racit se face glazura (la zaharul praf se pune treptat lichiorul in functie de cat de gros sau de subtire doresti sa fie ) si se acopera prajitura. Se presara nuca de cocos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...