duminică, 22 mai 2011

Baigli cu mac


Ingrediente:

aluat
500g făină
1 margarină  la temperatura camerei
2 Lg de smântâna acra
2 gălbenușuri
25 gr drojdie proaspătă
2 lingurițe zahăr
100g  lapte cald

umplutura
250 gr mac
2 albuşuri
200 gr zahăr
100 ml. lapte
2 plicuri de zahăr vanilat 

pentru uns foile
2 gălbenușuri
1 plic zahar pudra vanilat






  • se pune drojdia intr-un bol, impreuna cu cele 2 lg zahar si se lasa sa creasca in laptele caldut
  • intr-un bol mai mare se cerne faina, iar in centru se face o adancitura in care se pune maiaua, smantana si galbenusurile; se omogenizeaza compozitia si se adauga si margarina; se framanta energic;rezulta un aluat moale, care se desprinde usor de pe maini.Se lasa la dospit vreo 2 ore la caldura.
  • intre timp, se face umplutura:  într-o crăticioară,  pe foc se topeste zahărul şi zahărul vanilat în lapte. Când laptele începe să fiarbă se adauga macul, iar dupa 5 minute se ia de pe foc. După ce compoziţia s-a răcit se amestecă cu 2 albuşuri bătute spumă.
  • se imparte aluatul in 4 parti egale; fiecare bucată de aluat se întinde , formand o foaie pe care se intinde umplutura; se ruleaza si se aseaza in tava captusita cu hartie cerata
  • se ung cu gălbenuş pe toată suprafaţa superioară şi se coc în cuptorul încins la 180 de grade, aproximativ 35-40 min; trebuie sa fie rumeniti ; se verifica cu testul scobitorii. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...