sâmbătă, 9 iulie 2011

Papanasi fierti

Ingrediente:
500g branza de vaci
2-3 oua
1 lg rasa bicarbonat stinsa cu otet
4-5 Lg zahar dupa gust
2-3 plicuri de zahar vanilat bourbon
razatura de la o lamaie
faina cat cuprinde
1/2 lg sare
pesmet
zahar
  • se amesteca toate ingredientele, se potriveste de faina, se pune atat faina cat sa rezulte un aluat usor de modelat din care se fac bile
  • intre timp se pune la fiert apa cu sare; cand incepe sa fiarba se pun bilele de branza , care cam in 5-7 minute ar trebui sa se ridice la suprafata apei (daca nu se intampla asta inseamna ca s-a lipit de fundul vasului; se desprinde cu lingura de strecurat)
  • in timp ce se fierb papanasii, se incalzeste intr-o tigaie pesmetul (cantitatea e la aprecierea fiecaruia) si se caleste pana devine brun; la sfarsit se stinge focul si se adauga zaharul; se amesteca
  • papanasii fierbinti se pun direct in pesmetul calit si se acopera de pesmet
  • aici varianta umpluta cu visine din compot, scurse de suc si fara samburi:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...