luni, 27 decembrie 2010

Patrate cu alune glazurate

Ingrediente:
aluat de biscuiti de vanilie:
325g faina
200g unt sarat rece
125g zahar tos
2 lg extract de vanilie
2 galbenusuri mari
2 lg scortisoara macinata

Se cerne faina intr-un bol si se adauga untul taiat cubulete; se amesteca pana se obtin firimituri (se poate pune la robotul de bucatarie si iese mai repede), apoi se incorporeaza zaharul, vanilia si galbenusurile si se framanta un aluat omogen ce se da la rece pt ~ 1 ora.

asamblare:
300-400g alune de padure/ nuci/ migdale etc
200g ciocolata neagra 50% cacao, taiata bucatele

Se tapeteaza tava (eu am folosit-o pe cea de aragaz) cu hartie de copt, se intinde aluatul in tava , se presara alunele pe aluat si se preseaza sa intre in aluat si se coace pana devine crocant blatul si rumen. Ciocolata se topeste la bain-marie si se repartizeaza pe blat; se lasa sa se raceasca si se taie in patrate. Se pastreaza cam o saptamana proaspeti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...