blat :
8 oua(albusuri)
200g zahar
100g mac (eu am pus mai putin, cam 50g)
100g nuca de cocos razalita(tot 50g)
5 Lg faina (cam 150g)
- se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma albusurile.Adauga treptat zaharul si se bate in continuare. In bezeaua obtinuta se adauga faina cernuta, apoi mac si nuca de cocos.
- Tapeteaza o tava de 25x35 cm cu hartie de copt, torni compozitia si o coci la cuptorul preincalzit la foc mijlociu 35-40 minute sau pana se rumeneste deasupra si trece de testul cu scobitoarea.
crema:
8 galbenusuri
3 Lg faina (90gr; eu am mai adaugat si amidon ca nu s-a intarit cum am vrut eu)
100g zahar
1 plic zahar bourbon sau extract de vanilie
200ml lapte
200g unt/ margarina la temperatura camerei
- se fierbe la bain-marie galbenusurile dizolvate in lapte cu faina si cu zaharul si zaharul vanilat; se amesteca pana se ingroase(eu am mai adaugat cam 2 Lg de amidon), se ia de pe foc si se raceste putin.
- se incorporeaza putin cate putin din crema in untul frecat spuma si se intinde pe blatul racit. Se da la rece ~ 1 ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu