Ingrediente pt 12 felii:
blat: 125g unt moale
125g zahar
1 plic zahar vanilat (cel Bourbon are o aroma mai intensa!)
4 oua
150g faina
1 lg praf de copt
4 Lg lapte
sare
200g zahar pudra
50g fulgi de migdale
crema: 6 foi gelatina sau 10g gelatina granulata
250g mascarpone light
100g iaurt cu zmeura
2 Lg zahar
1 lamaie
400g coacaze rosii
200 ml frisca
- Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se separa ouale. Se bate untul cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza galbenusurile, urmate de lapte si de faina amestecata cu praf de copt. Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort (diam 26 cm) unsa si se coace 15 minute.
- Se bat albusurile spuma cu sare si zahar pudra; jumatate din cantitatea de bezea se unge pe blatul copt. Se presara deasupra 1/2 din cantitatea de migdalesi se mai coace 15 minute. Se scoate din cuptor, se desprinde de forma si se raceste pe un gratar de bucatarie. La fel se procedeaza si cu al doilea blat.
- Se inmoaie gelatina in apa rece (e suficient intr-o cescuta de cafea).Se amesteca mascarpone cu iaurt, zahar, suc si coaja de lamaie rasa. Dupa ce a absorbit tot lichidul, gelatina se dizolva la foc mic (atentie: se tine doar pana s-a dizolvat, nu trebuie sa fiarba, altfel nu mai intareste crema) si se inglobeaza in crema.Se inglobeaza si frisca batuta bine si fructele.
- Se aseaza inelul formei in jurul primului blat, se adauga crema , apoi al 2-lea blat si se da tortul la frigider. E de preferat sa se faca cu o seara inainte si sa se lase la rece peste noapte! Se desprinde inelul tavii si se decoreaza cu fructe .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu