duminică, 19 decembrie 2010

Prajitura cu miere si ciocolata toblerone


Ingrediente
blat:
130 g unt
200 g faina
2 lingurite rase praf de copt, sare
3 oua
100 g miere
4 linguri lapte

Ouale se amesteca cu mierea.Untul se topeste si se adauga in compozitie.Adaugam  laptele apoi faina cu praful de copt (cernute)si sare.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptor la 180 gradeC pentru ~ 35 de minute.Scoateti blatul din forma si il lasati sa se raceasca pe un grilaj metalic.Dupa ce s-a racit complet, cu ajutorul unei linguri luati din blat, cca 1 cm. Se lasa margine de 1 cm. Se pastreaza firimiturile.
crema:
400 ml frisca (eu am folosit Hulala, care se intareste suficient, sa nu mai fie nevoie de intaritor)
2 linguri zahar pudra
2 pliculete intaritor de frisca(optional)
100 g ciocolata Toblerone cu lapte( sau alba)
Mai intai tocam ciocolata in bucatele mici Batem frisca impreuna cu zaharul si intaritorul. Adaugam si ciocolata.Asezam crema peste blat,apoi presaram frimiturile
glazura:
70 g ciocolata lapte
1 lingurita miere
30 g unt
Se topesc toate pe foc.Glazura se lasa sa se raceasca si cu un pos se decoreaza prajitura.
Se da la rece pt 1 h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...