sâmbătă, 12 februarie 2011

Tiramisu cu mandarine

...sau portocale, clemetine, ce va place mai mult....

600g mandarine (fara cj)
250g mascarpone
40g zahar pudra cu aroma de vanilie
200ml suc de portocale
250ml frisca
200g piscoturi
100g cioco alba






  • se decojesc fructele si se curata de pielite. se amesteca mascarpone cu zahar pudra vanilat si 50ml suc. se inglobeaza frisca batuta
  • se aseaza un strat de piscoturi intr-o forma dreptunghiulara si se stropeste cu suc; deasupra se aseaza 2/3 din cantitatea de mandarine, acoperite cu 1/2 din cantitatea de crema. se aseaza deasupra al 2-lea strat de piscoturi si se stropeste cu suc. se acopera cu restul de fructe si apoi se aseaza restul de crema
  • se acopera cu folie si se lasa la frigider cca 2 ore.
  • se presara cioco alba rasa pe tiramisu; se taie bucati!

PS: de data asta am revenit cu poze la tiramisu si mici schimbari in reteta:
  • am folosit portocale in loc de mandarine, dar ce-i drept ca au avut coaja mai tare putin si am avut ceva mai mult de lucru la ele , ricotta a luat locul la mascarpone, smantana pt frisca la frisca(imi place mai bine smantana pt frisca ca-i putin mai grasa si se tine mult mai bine), sucul de insiropat cu lichior de migdale - Amaretto- preferatul meu, putin diluat in apa si ciocolata alba cu ciocolata cu lapte Milka; corect ar fi sa spun e ca mi-a placut ceva mai mult varianta asta ca a fost mai aromata... dar cum la orice praji se pot aduce tot felul de mici schimbari, fiecare e indreptatit sa aleaga varianta care-i place!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...