luni, 28 februarie 2011

Bilute cu mirodenii

Ingrediente:

1ou si un galbenus
100g zahar pudra
1 Lg miere
1 plic zahar vanilat
100 ml ulei
250g faina
1 plic praf de copt
1 borcan gem de caise
mirodenii (vanilie, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie si de portocale)
200 g nuca de cocos rasa

  • se amesteca oul, galbenusul, zaharul pudra, mierea si zaharul vanilat; se adauga in fir subtire uleiul; se presara faina si praful de copt; se masteca ingredientele si rezulta un aluat nelipicios ce poate fi modelat; se fac bilute care se pun distantate in tava cu hartie de copt
  • se dau in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 7-8 minute; biscuitii vor fi uscati si crapati la suprafata
  • intre timp se prepara glazura: se incalzeste gemul(daca e cu fructe se paseaza)si se adauga mirodeniile
  • bilutele fierbinti se dau prin gem si apoi prin nuca de cocos
Sunt foarte aromati, putin acrisori si cei mai rau...dispar repede de pe farfurie!

Sursa: Happy Blogging!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...