luni, 28 februarie 2011

Prajitura "Cireasa de pe tort"

blat:
4 oua
175g zahar
 1 pachet unt/margarina
1plic zahar vanilat
1 lg bicarbonat
1/4 lg sare
faina cat cuprinde

umplutura:
700g branza de vaci
1 cutie (200g) smantana pentru frisca
1 borcan marmelada de portocale
coaja rasa de la o portocala
2-3 oua
150g zahar fin

decor:
200g ciocolata amaruie cu continut de cacao 55%
100g smantana pt frisca/frisca lichida
cirese proaspete sau din compot




  •  Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sare pana se inglobeaza bine. Se adauga untul moale la amestecul de oua si se inglobeaza si acesta. Faina se cerne si se aduga lingura cu lingura si se mixeaza pana ce rezulta un aluat ce-l poti modela cu mana. Se pudreaza cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul in forma tavei de copt (eu l-am copt in tava de aragaz), lasand marginile putin ridicate. Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina(eu am folosit hartie de copt).Se impunge aluatul din tava cu o furculita pentru a-l aera si se presara gris deasupra.
  • Umplutura: se amesteca branza de vaci cu smantana de frisca (nu trebuie sa fie grasa pt ca nu se va bate, trebuie doar sa faca branza mai cremoasa); odata ce s-au imprastiat bulgarasii de branza, se adauga ouale, zaharul, marmelada si coaja de portocale.Se amesteca (cu mixerul sau la robot) bine si se pune deasupra aluatului in tava.
  • Se da prajitura la cuptorul preincalzit si se lasa cam 35-40 minute sau pana se rumeneste aluatul si trece de testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot.
  • Intre timp, se prepara glazura: se topeste la bain-marie ciocolata cu frisca si dupa ce se mai raceste putin se aseaza pe prajitura.Se taie in cuburi si se pune cate o cireasa deasupra. Se da la rece, eventual se lasa peste noapte la frigider. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...