luni, 14 februarie 2011

Cornulete rasucite

Rapid de facut, crocante la exterior, pufoase la interior si se fac repede nevazute pe masa...iata cateva din caracteristicile acestor delicii !!!



Ingrediente:
500g faina
100ml lapte
100ml ulei
25g drojdie proaspata
5 g sare
coaja rasa de lamaie
pt deasupra:
cam 100ml lapte (sau apa)
150g nuci tocate mai mare
125g zahar tos


  • se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si putina faina;dupa ce a crescut se adauga la toata faina si deasemenea si restul de ingrediente; se framanta un aluat ce se desprinde repede de pe peretii bolului si se lasa la dospit acoperit cu un prosop cam 40 de minute
  
  • se incalzeste cuptorul, iar nucile tocate se amesteca cu zaharul; din aluat se iau bucatele de lungimea si grosimea unui deget(sau cat doriti sa iasa de mari), se trece prin lapte, apoi prin amestecul de nuca cu zahar, se rasuceste, daca mai trebuie se mai trece prin amestecul de nuca si se pune in tava de copt
  • se coc la foc potrivit cam 15 minute
Sunt foarte, foarte bune, laudele mele blogului unde am gasit-o (Amalya)!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...