duminică, 10 aprilie 2011

Prajitura cu crema de banane

Ingrediente: 

blat:  1 cana apa + 1cana apa minerala/sifon
          1 1/2 cana faina
          1/2 cana ulei
          1-2 Lg gem caise/cirese
          1 Lg nuca macinata
          1 Lg pesmet de biscuiti
          1 Lg cacao
          1 plic praf de copt
          coaja de la o lamaie

crema: 3-4 banane
           1-2 Lg unt de arahide crunchy/3 Lg nuci pisate
           4 Lg zahar pudra
           3 Lg pesmet de biscuiti
           100 g margarina moale la temperatura camerei

glazura: 100g ciocolata amaruie de post
               50g lapte de soia
nuca maruntita
nuca de cocos




  •  se amesteca bine apa cu gemul cu telul/mixerul/blenderul si se adauga celelalte ingrediente, amestecand usor cu mixerul. Aluatul se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit cam 30 minute sau pana trece de testul cu scobitoarea.
  • pt crema, se paseaza bananele, se stropesc cu 1-2 Lg suc de lamaie sa nu se oxideze,  se adauga zaharul, pesmetul, untul de arahide sau nuca si se mixeaza cu margarina frecata spuma.
  • crema se intinde pe blatul racit si se da la rece pt cel putin 2 ore
  • pt glazura, se topeste ciocolata la bain-marie si se adauga lapte de soia sau frisca vegetala de post (la cea din comert daca va uitati la ingrediente apare din pacate "proteine din lapte" ... si ceva interesant ce am gasit : http://www.wikifood.ro/alimente/dulciuri/frisca-hulala-spray.html ). Se intinde peste crema racita si se presara nuca si/sau nuca de cocos si se mai tine la rece pana prinde putina fermitate.

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...