duminică, 10 aprilie 2011

Prajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente:

300g faina
175g zahar
1/2 lg scortisoara
175g margarina
1 lg margarina pt uns
1 lg pesmet pt tapetat
1 kg felii mere
150g zahar
200g miez de nuca macinat
50g pesmet
1 lg scortisoara
100g gem de caise
glazura de lamaie
fulgi de migdale / migdale intregi


  •  se cerne faina, se adauga zaharul si scortisoara si margarina bucatele. Se framanta, se inveleste cu folie si se da la rece 1 ora. 2/3 din aluat se intinde pe suprafata de lucru si se pune in tava tapetata cu pesmet, lasand marginile inaltate.
  • feliile de mere se dau in clocot cu 1/2 l apa, se strecoara , se scurg bine, se lasa sa se raceasca un pic si se amesteca cu zaharul, nuca macinata si scortisoara si se intinde in tava peste aluat. Se acopera cu restul de 1/3 aluat
  • se coace 55 minute la 180 de grade; se raceste
  • se incalzeste gemul , se paseaza daca are bucati de fructe si se intinde peste prajitura. se fac linii cu glazura de lamaie(zahar praf + suc de lamaie)
  • se orneaza cu migdale intregi sau cu fulgi de migdale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...