Ingrediente:
- pt foi:
10 Lg apa minerala
10 Lg ulei
2 Lg otet
400-450g faina
1 vf cutit bicarbonat
250g margarina (se poate pune chiar mai putin - 200g)
sare
- umplutura:
500g urda / branza dulce
100g stafide
150g zahar
3 oua
2 plicuri zahar vanilat
2-3 Lg zahar pudra vanilat
- pt foi se amesteca apa cu uleiul si otetul, se adauga bicarbonatul, faina cernuta si sare. Se framanta un aluat omogen si se adauga margarina sau untul (inmuiat la temperatura camerei); daca mai este nevoie se mai adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat ferm, nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se da la rece pt cel putin 2 ore.
- se bat ouale cu zaharul pana se dizolva si se adauga branza, stafidele si zaharul vanilat
- aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi; se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt prima foaie, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie. Se coace la foc mijlociu 30-40 minute sau pana este rumena la suprafata si trece testul cu scobitoarea. Cat timp este fierbinte se presara zahar vanilat pudra, iar cand s-a racit se taie patrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu