duminică, 23 ianuarie 2011

Placinta cu urda dulce

Ingrediente:
  • pt foi
                10 Lg apa minerala
                10 Lg ulei
                2 Lg otet
                400-450g faina
                1 vf cutit bicarbonat
                250g margarina (se poate pune chiar mai putin - 200g)
                sare
  • umplutura:
               500g urda / branza dulce
               100g stafide
               150g zahar
               3 oua
               2 plicuri zahar vanilat
               2-3 Lg zahar pudra vanilat


  1.  pt foi se amesteca apa cu uleiul si otetul, se adauga bicarbonatul, faina cernuta si sare. Se framanta un aluat omogen si se adauga margarina sau untul (inmuiat la temperatura camerei); daca mai este nevoie se mai adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat ferm, nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se da la rece pt cel putin 2 ore.
  2. se bat ouale cu zaharul pana se dizolva si se adauga branza, stafidele si zaharul vanilat
  3. aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi; se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt prima foaie, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie. Se coace la foc mijlociu 30-40 minute sau pana este rumena la suprafata si trece testul cu scobitoarea. Cat timp este fierbinte se presara zahar vanilat pudra, iar cand s-a racit se taie patrate.
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...