- aluatul de migdale:
- 1/2 cup migdale decojite putin prajite
- 1/4 cup zahar praf(eu am pus zahar fin de la Margaritar)
- 1 1/2 cups faina
- 1/4 lg sare
- 1/2 cup unt rece, taiat cubulete
- 1 ou, putin batut
- umplutura:
- 1/2 cup migdale decojite, putin prajite
- 1/2 zahar granulat(tos)
- 1/3 cup unt moale
- 1 ou
- 2 Lg lichior de migdale, caise, prune sau rom (eu am pus Amaretto)
- 5 cups caise jumatati, fara samburi sau prune mici
- 1/3 cup zahar pudra
Mod de preparare:
- pentru aluat, se macina migdalele cu zaharul pudra in robotul de bucatarie. se adauga faina si sare, untul. Se amesteca pana compozitia aduce a mixtura cu aspect grunjos; adauga oul batut si se amesteca bine pana se formeaza aluatul
- intinde aluatul pe o forma de tarta si pe lateral si se da la rece 30 de minute; apoi se pune o coala de hartie de copt deasupra si boabe de fasole (sau aerisiti aluatul impungandu-l cu o furculita); se coace pt 10 minute si se raceste(daca s-a folosit metoda cu boabele de fasole, se indeparteaza)
- in robot, se macina migdalele cu zahar tos, se adauga untul, oul si lichiorul; se mixeaza bine si se adauga la aluatul copt
- caisele injumatatite se pun cu gura in jos peste umplutura; se cerne 1/4 zahar pudra peste caise si se coace cam 30 de minute pana caisele devin moi si aluatul devine auriu-brun; se raceste si se presara zaharul praf ramas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu