miercuri, 1 septembrie 2010

Tarta cu caise si migdale


Ingrediente:
  • aluatul de migdale:
    • 1/2 cup migdale decojite putin prajite
    • 1/4 cup zahar praf(eu am pus zahar fin de la Margaritar)
    • 1 1/2 cups faina
    • 1/4 lg sare
    • 1/2 cup unt rece, taiat cubulete
    • 1 ou, putin batut
  • umplutura:
    • 1/2 cup migdale decojite, putin prajite
    • 1/2 zahar granulat(tos)
    • 1/3 cup unt moale
    • 1 ou
    • 2 Lg lichior de migdale, caise, prune sau rom (eu am pus Amaretto)
    • 5 cups caise jumatati, fara samburi sau prune mici
    • 1/3 cup zahar pudra
Mod de preparare:
  • pentru aluat, se macina migdalele cu zaharul pudra in robotul de bucatarie. se adauga faina si sare, untul. Se amesteca pana compozitia aduce a mixtura cu aspect grunjos; adauga oul batut si se amesteca bine pana se formeaza aluatul
  • intinde aluatul pe o forma de tarta si pe lateral si se da la rece 30 de minute; apoi se pune o coala de hartie de copt deasupra si boabe de fasole (sau aerisiti aluatul impungandu-l cu o furculita); se coace pt 10 minute si se raceste(daca s-a folosit metoda cu boabele de fasole, se indeparteaza)
    • in robot, se macina migdalele cu zahar tos, se adauga untul, oul si lichiorul; se mixeaza bine si se adauga la aluatul copt
      • caisele injumatatite se pun cu gura in jos peste umplutura; se cerne 1/4 zahar pudra peste caise si se coace cam 30 de minute pana caisele devin moi si aluatul devine auriu-brun; se raceste si se presara zaharul praf ramas.
                                                                                                                                     Bon Apetit!

        Niciun comentariu:

        Trimiteți un comentariu

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...