Ingrediente:
350g rubarbura
2 Lg fulgi ovaz
75g unt
180g faina alba
75g faina neagra
150g zahar( eu mai mai pus 50g peste rubarbura sa se mai "indulceasca")
1/2 plic praf de copt
un vf cutit de sare
1 lg praf de ghimbir
1ou mare
200ml lapte(eu am mai pus cam 50g)
60g migdale macinate
zahar pudra
Mod de preparare:
- se curata rubarbura, se spala, se taie cubulete, se lasa putin cu zahar. se incinge cuptorul la 180 de grade
- se topeste untul; separat, se amesteca fainile cu zahar, praf de copt, sare si ghimbir
- se inglobeaza cu telul mai intai oul, apoi untul topit, alternand cu laptele
- in cele din urma se inglobeaza migdalele, rubarbura stoarsa de suc si fulgii de ovaz
- aluatul se pune in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se coace 50-60 de minute sau pana iese curata scobitoarea la testare
- se scoate din cuptor, se raceste si se pudreaza cu zahar pudra
Bon apetit!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu