duminică, 29 august 2010

Chec cu rubarbura si migdale

Ingrediente:

350g rubarbura
2 Lg fulgi ovaz
75g unt
180g faina alba
75g faina neagra
150g zahar( eu mai mai pus 50g peste rubarbura sa se mai "indulceasca")
1/2 plic praf de copt
un vf cutit de sare
1 lg praf de ghimbir
1ou mare
200ml lapte(eu am mai pus cam 50g)
60g migdale macinate
zahar pudra

Mod de preparare:
  1. se curata rubarbura, se spala, se taie cubulete, se lasa putin cu zahar. se incinge cuptorul la 180 de grade
  2. se topeste untul; separat, se amesteca fainile cu zahar, praf de copt, sare si ghimbir
  3. se inglobeaza cu telul mai intai oul, apoi untul topit, alternand cu laptele
  4. in cele din urma se inglobeaza migdalele, rubarbura stoarsa de suc si fulgii de ovaz
  5. aluatul se pune in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se coace 50-60 de minute sau pana iese curata scobitoarea la testare
  6. se scoate din cuptor, se raceste si se pudreaza cu zahar pudra 
                                                                                                                                     Bon apetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...