Ingrediente:
Blat:
250g faina
125g unt
1 praf de sare
50g zahar fin(optional)
1 galbenus
apa, daca este nevoie
Umplutura:
200g branza dulce / urda
300g dovleac
2 oua
150g zahar fin
1 plic zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie
350-400ml lapte
Pt Decorat: ciocolata rasa sau ce va place mai bine
- pt blat, se amesteca faina cu untul, pana se fac firimituri si se adauga restul ingredientelor pana rezulta un aluat usor de framantat; se inveleste intr-o folie alimentara si se da la rece cam 20', apoi se scoate, se intinde si se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt; se impunge de cateva ori cu furculita si se da la cuptorul incins pt 10 minute
- umplutura se face din toate ingredientele amestecate in ordinea de mai de sus, asa incat sa resulte o compozitie ca cea de clatite, oarecum smatanoasa. Se pune peste blatul putin copt si se mai da la cuptor pt inca vreo 25 minute sau pana ce se rumeneste blatul si crema a devenit fondanta.
- se decoreaza dupa preferinte.
Succes la blogareala, si sa stii ca mi-a placut praj. romburi cu lapte!La mai multe retete!! pupici
RăspundețiȘtergeremultumesc mult Mona,o sa-ti urmez sfatul!!!
RăspundețiȘtergere