sâmbătă, 3 septembrie 2011

Bomboane cu struguri si alune caramelizate

Cu mare drag am facut aceste bomboane cu ocazia zilei de nastere a unei foarte dragi prietene!
La Multi Ani , Danuta!!!
 Ingrediente:
nu voi da masuratori pt ca sunt foarte simple de facut si la mana oricui:
struguri
ciocolata alba / cu lapte/ neagra, dupa preferinte
alune/ migdale/ fistic
zahar
  •  se prajesc cateva minute nucile in cuptor, apoi se presara zahar si se mai lasa pana se caramelizeaza zaharul, avand grija sa nu se arda
  • se scoate afara, se lasa sa se raceasca putin si se pun intr-o punga si pe un platou de lemn se bat cu ciocanul de snitele pt a le faramita...sau se pot pune in robot si se faramiteaza dupa preferinte
  • se topeste ciocolata in bain-marie
  • se iau boabele spalate si uscate de struguri si se dau prin ciocolata si apoi prin nucile caramelizate maruntite
  •  se pun in forme mici de briose si...voila!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...