500g faina
25g drojdie proaspata
150g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
200g lapte cald
1 ou
50g ulei masline/ulei de floarea soarelui
umplutura:
500g branza de vaci / urda dulce
2 oua
100-150g zahar
extract de vanilie
stafide
un galbenus pt uns deasupra
- se cerne faina intru-un bol curat si in adancitura facuta se pune maiaua crescuta si restul ingredientelor pt a framanta un aluat moale si fin (laptele se pune cu masura, observand din ochi daca mai trebuie sau nu). Se lasa sa creasca cam 2 ore
- se face umplutura, amestecand bine cu mana toate ingredientele
- se iau bucatele de aluat care se intind pe un platou tapetat cu faina, se umplu, se iau marginile aluatului si se acopera
- se ung cu galbenus si se dau la cuptor preincalzit cam 1/2 H sau pana se rumenesc frumos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu